Resonantie
Resonantie is een natuurkundig verschijnsel dat ook wel natuurlijke frequentie word genoemd. Resonantie is er bijv. als een glas gaat trillen door het geluid van een speaker. De luchtdeeltjes botsen dus tegen het glas aan waardoor het gaat mee trillen.

‘Resonantie is het vanzelf mee trillen met een andere trilling.’
    
Resonantie kan handig zijn maar het kan ook behoorlijk lastig zijn.
Bij muziek instrumenten is resonantie nodig bijvoorbeeld bij een gitaar, zodat het geluid beter en sterker word. Als je Bijv. Een stemvork normaal laat trillen maakt het een redelijk zacht geluid.
Als je diezelfde stemvork tegen een tafel houd is het geluid veel luider. Dit komt omdat de tafel mee resoneert met stemvork. Zo werkt het ook met veel muziek instrumenten. Het hout gaat bijv. meetrillen met de snaar van een gitaar.
    
Je kunt er ook last van hebben. Een brug kan in elkaar storten door resonantie. Dat gebeurden 1948 in Amerika toen de Tacoma-bridge door de wind ineen stortte. Dit kwam doordat de brug ging mee trillen op de wind en op het laatst was het zo erg dat de brug het begaf.
Een wijnglas kan ook breken door resonantie. Je hebt wel de juiste frequentie nodig om dit te bereiken.
De luchtdeeltjes botsen dan zo hard tegen het glas aan  en  het glas gaat dan precies zo hard resoneren (meetrillen) dat het glas daardoor knapt. Voor een duur en breekbaar wijnglas heb je zo’n 130 tot 140 dB nodig voordat het glas breekt. Je kunt hier beter niet te dicht bij staan want bij 120 dB kunnen we al permanente gehoorschade oplopen.